Een muur bedekt met bouwbehang dat prachtig is geschilderd in een trendy kleur, waardoor een eigentijdse en stijlvolle muurafwerking ontstaat.

Het Schilderen van Bouwbehang: Hoe doe je dat?

Bouwbehang is niet alleen functioneel, maar biedt ook een uitstekende basis voor het creëren van een unieke en gepersonaliseerde muurafwerking.

Door bouwbehang te schilderen, kun je een prachtige en duurzame afwerking creëren die perfect past bij jouw interieurstijl.

In deze gids delen we handige tips en trucs om bouwbehang succesvol te schilderen en je muren tot leven te brengen.

Wil je bouwbehang laten schilderen? Vraag dan een offerte aan.

Vragen of snel contact? Bel ons: 030-2072024

1. Kies het Juiste Type Bouwbehang

Voordat je begint met schilderen, is het belangrijk om het juiste type bouwbehang te kiezen. Niet alle soorten bouwbehang zijn geschikt om te schilderen.

Vliesbehang en renovlies behang van 200 gram dik zijn bijvoorbeeld goed geschikt, terwijl glasvezelbehang mogelijk extra voorbereiding vereist voordat je kunt schilderen.

Zorg ervoor dat je het juiste type bouwbehang kiest dat compatibel is met verf.

2. Voorbereiding van Bouwbehang Schilderen

Voordat je begint met schilderen, moet je het bouwbehang goed voorbereiden. Reinig de muur grondig om stof, vuil en eventuele resten te verwijderen.

Controleer ook op eventuele beschadigingen en repareer ze indien nodig met plamuur. Schuur vervolgens het oppervlak lichtjes op om de hechting van de verf te verbeteren.

Aanvullende informatie: Bouwbehang Verven Met Creatieve Kleuren

3. Kies de Juiste Verf

Kies hoogwaardige muurverf die geschikt is voor het schilderen van bouwbehang. Acrylverf is meestal de beste keuze omdat het snel droogt, weinig geur heeft en gemakkelijk schoon te maken is.

Zorg ervoor dat je voldoende verf kiest om de gewenste dekking te bereiken, vooral als je een donkere kleur over een lichter bouwbehang schildert.

4. Prime Indien Nodig

Sommige bouwbehangsoorten, zoals glasvezelbehang, kunnen profiteren van een primerlaag voordat je gaat schilderen.

Een primer verbetert de hechting van de verf en zorgt voor een gelijkmatige afwerking. Controleer de instructies van de verf en het bouwbehang om te bepalen of een primer nodig is.

Je kunt ook een primer gebruiken voor renovlies behang.

5. Begin met Schilderen

Zodra alles is voorbereid, ben je klaar om te schilderen! Gebruik een verfroller voor grotere oppervlakken en een kwast voor randen en moeilijk bereikbare plekken.

Breng de verf gelijkmatig aan in lange, soepele bewegingen en werk van boven naar beneden. Laat elke laag volledig drogen voordat je een nieuwe laag aanbrengt.

6. Voeg Details Toe (Optioneel)

Als je creatief bent, overweeg dan om details toe te voegen aan je geschilderde bouwbehang.

Denk aan het toevoegen van accentkleuren, het maken van geometrische patronen of het gebruiken van sjablonen voor interessante ontwerpelementen.

7. Laat de Verf Drogen en Geniet

Laat de verf volledig drogen volgens de instructies van de fabrikant voordat je meubels terugplaatst of andere decoratieve elementen toevoegt.

Bewonder vervolgens je prachtig geschilderde bouwbehang en geniet van de transformatie van je ruimte!

Met deze gids ben je goed op weg om bouwbehang op een professionele manier te schilderen en een prachtige muurafwerking te creëren die de tand des tijds zal doorstaan.

Wat bouwbehang laten schilderen?

Je kunt ons inhuren om bouwbehang aan te brengen en te schilderen. Een compleet pakket kost je 12,99 per vierkante meter. Dit is inclusief het materiaal en de verf!

Vragen of snel contact? Bel ons: 030-2072024

Scroll naar boven