Een muur bedekt met bouwbehang dat prachtig is geverfd in levendige kleuren, waardoor een opvallende en unieke muurafwerking ontstaat.

Bouwbehang Verven: Kies uit Creatieve Kleuren

Wil je bouwbehang verven? Dit type behang is een fantastische optie voor het creëren van een duurzame en stijlvolle muurafwerking.

Maar wist je dat je bouwbehang ook kunt verven om een uniek en gepersonaliseerd effect te bereiken? In deze blog ontdek je alles wat je moet weten over het verven van bouwbehang en hoe je jouw muren kunt transformeren met creatieve kleuren.

Je kunt ons je bouwbehang laten verven vanaf €10 per m2 inclusief materiaal!

Vragen of snel contact? Bel ons: 030-2072024

1. Kies het Juiste Bouwbehang

Voordat je begint met verven, is het belangrijk om het juiste type bouwbehang te kiezen. Niet alle soorten bouwbehang zijn geschikt om te verven.

Renovlies behang van 150 gram en vliesbehang zijn bijvoorbeeld uitstekende keuzes vanwege hun gladde en schilderbare oppervlakken. Zorg ervoor dat je bouwbehang van goede kwaliteit kiest dat geschikt is voor het gewenste verfeffect.

2. Voorbereiding van het Bouwbehang

Net als bij het schilderen van andere oppervlakken, is voorbereiding essentieel voor een succesvol resultaat.

Reinig het bouwbehang grondig om stof, vuil en eventuele resten te verwijderen. Controleer op beschadigingen en repareer ze indien nodig met plamuur.

Schuur vervolgens lichtjes het oppervlak op om de hechting van de verf te verbeteren. Voor het mooist resultaat met behang kun je het beste de gipsplaten muur stucen.

3. Kies de Juiste Verf

Kies hoogwaardige muurverf die geschikt is voor het schilderen van bouwbehang. Acrylverf is een uitstekende keuze vanwege zijn snelle droogtijd en duurzaamheid.

Overweeg om een primer te gebruiken voordat je begint met verven om de hechting van de verf te verbeteren en een gelijkmatige afwerking te garanderen.

4. Test de Kleur

Voordat je begint met het verven van de hele muur, is het verstandig om een klein stukje bouwbehang te testen met de gekozen verfkleur.

Dit helpt je om te zien hoe de kleur eruit zal zien op het bouwbehang en of het de gewenste uitstraling geeft. Pas indien nodig de kleur aan voordat je de hele muur schildert.

5. Begin met Verven

Nu je alles hebt voorbereid, ben je klaar om te verven! Gebruik een verfroller voor grotere oppervlakken en een kwast voor randen en moeilijk bereikbare plekken.

Breng de verf gelijkmatig aan in lange, soepele bewegingen en werk van boven naar beneden. Laat elke laag volledig drogen voordat je een nieuwe laag aanbrengt.

6. Laat de Verf Drogen en Bewonder

Laat de verf volledig drogen volgens de instructies van de fabrikant voordat je meubels terugplaatst of andere decoratieve elementen toevoegt.

Bewonder vervolgens je prachtig geverfde bouwbehang en geniet van de transformatie van je ruimte! Met onze tips kun je bouwbehang in elke kleur verven!

Ontdek ook hoe bouwbehang in nieuwbouw wordt gebruikt.

Wat kost bouwbehang laten verven?

Het laten verven van bouwbehang brengt de ruimte echt tot leven. Bij ons kan je kiezen uit honderden kleuren. Meer weten? Vraag dan een offerte aan.

Vragen of snel contact? Bel ons: 030-2072024

Scroll naar boven