Een foto van een nieuwbouwwoning waarbij bouwbehang zorgvuldig is aangebracht op de muren, resulterend in een strakke en naadloze afwerking.

Bouwbehang in Nieuwbouw: Waarom is het zo Populair?

Waarom wordt bouwbehang in nieuwbouw veel gebruikt?

Als je een nieuw huis bouwt of een nieuwbouwwoning betrekt, is het afwerken van de muren een essentiële stap om een gezellige en uitnodigende sfeer te creëren.

Bouwbehang kan een uitstekende keuze zijn voor het afwerken van de muren in een nieuwbouwwoning vanwege zijn duurzaamheid en veelzijdigheid.

In deze gids ontdek je alles wat je moet weten over het gebruik van bouwbehang in nieuwbouw voor een perfecte afwerking.

Wil je bouwbehang in een nieuwbouwwoning laten aanbrengen? Vraag een offerte aan.

Vragen of snel contact? Bel ons: 030-2072024

1. Voordelen van Bouwbehang in Nieuwbouw

Bouwbehang biedt verschillende voordelen voor gebruik in nieuwbouwwoningen. Het is duurzaam en bestand tegen scheuren, waardoor het een uitstekende keuze is voor langdurig gebruik.

Bovendien kan bouwbehang oneffenheden in de muren verbergen en zorgen voor een glad en strak oppervlak, wat vooral handig is in nieuwbouwwoningen waar muren soms niet perfect vlak zijn.

Een ander groot voordeel is dat bouwbehang overschilderbaar is.

2. Kies het Juiste Type Bouwbehang

Er zijn verschillende soorten bouwbehang beschikbaar, elk met hun eigen kenmerken en voordelen.

Glasvezelbehang is bijvoorbeeld zeer duurzaam en geschikt voor het bedekken van scheuren en oneffenheden, terwijl vliesbehang gemakkelijker te installeren is en verkrijgbaar is in diverse patronen en texturen.

Kies het type bouwbehang dat het beste past bij jouw specifieke behoeften en voorkeuren. Een ander sterk behangsoort om te gebruiken is glasvliesbehang.

3. Voorbereiding van de Muren

Voordat je begint met het aanbrengen van bouwbehang in een nieuwbouwwoning, is het belangrijk om de muren goed voor te bereiden.

Zorg ervoor dat de muren schoon, droog en glad zijn voordat je het bouwbehang aanbrengt.

Verwijder eventuele stof, vuil en losse deeltjes en vul gaten en scheuren op met plamuur voor een gelijkmatige ondergrond.

4. Het Aanbrengen van Bouwbehang

Volg de instructies van de fabrikant voor het correct aanbrengen van het bouwbehang.

Gebruik een geschikte lijm en zorg ervoor dat je het bouwbehang nauwkeurig op maat snijdt voor een perfecte pasvorm.

Werk langzaam en zorgvuldig om luchtbellen te voorkomen en een gladde en naadloze afwerking te bereiken.

5. Afwerking en Decoratie

Zodra het bouwbehang is aangebracht, kun je overgaan tot verdere afwerking en decoratie van de muren. Overweeg om het bouwbehang te schilderen in een kleur die past bij jouw interieurstijl en smaak.

Voeg decoratieve elementen toe, zoals schilderijen, foto’s of wandplanken, om de ruimte verder aan te kleden en te personaliseren.

6. Onderhoud en Duurzaamheid

Bouwbehang staat bekend om zijn duurzaamheid en onderhoudsgemak. Het vereist weinig onderhoud en kan gemakkelijk worden schoongemaakt met een vochtige doek of spons.

Zorg ervoor dat je regelmatig stof en vuil verwijdert om de levensduur van het bouwbehang te verlengen en de muren er fris en verzorgd uit te laten zien.

Met deze gids ben je goed voorbereid om bouwbehang te gebruiken voor een perfecte afwerking van de muren in een nieuwbouwwoning.

Wat kost bouwbehang voor nieuwbouwwoningen?

Het behangen van nieuwbouw met bouwbehang kost €12,99 per vierkante meter. Voor dit bedrag zullen wij de woning ook nog eens sauzen!

Vragen of snel contact? Bel ons: 030-2072024

Scroll naar boven