Een rol bouwbehang wordt afgebeeld, waarbij de dikte van het materiaal wordt geïllustreerd, wat een belangrijke factor is bij het kiezen van de juiste optie voor muurafwerking.

Bouwbehang Dikte: Hoe Kies je tussen 150 en 200 gram?

Bouwbehang is een veelgebruikt materiaal voor het afwerken van muren vanwege zijn duurzaamheid, veelzijdigheid en esthetische mogelijkheden.

Een van de belangrijkste factoren bij het kiezen van bouwbehang is de dikte ervan.

In deze blog gaan we dieper in op bouwbehang dikte en bespreken we hoe je de juiste optie kunt kiezen voor jouw specifieke project.

Wil je advies of hulp bij het kiezen van de juiste dikte? Maak dan gebruik van onze aanbieding en neem contact op.

Vragen of snel contact? Bel ons: 030-2072024

Wat is Bouwbehang Dikte?

Bouwbehang dikte verwijst naar de dikte van het behangmateriaal. Het wordt vaak gemeten in gram per vierkante meter (g/m²), waarbij een hoger getal duidt op een dikker behang.

Dikkere bouwbehang soorten bieden over het algemeen betere dekking en duurzaamheid, maar kunnen ook moeilijker te installeren zijn dan dunner behang.

Dikte opties voor Bouwbehang

  • 100-150 g/m²: Dit is een lichtere optie voor bouwbehang en wordt vaak gebruikt voor minder veeleisende toepassingen of als onderlaag voor een zwaardere afwerking. Het biedt nog steeds redelijke duurzaamheid en dekking, maar kan minder geschikt zijn voor het bedekken van grote oneffenheden.
  • 150-200 g/m²: Bouwbehang in deze dikteklasse biedt een goede balans tussen duurzaamheid en gebruiksgemak. Het is geschikt voor de meeste standaardtoepassingen en biedt voldoende dekking om kleine oneffenheden in muren te verbergen.
  • 200+ g/m²: Dit zijn de zwaarste opties voor bouwbehang en bieden de hoogste mate van duurzaamheid en dekking. Ze zijn ideaal voor gebruik in drukke ruimtes of op muren met veel oneffenheden. Dit zijn de kosten van bouwbehang laten aanbrengen.

Twijfel je welk bouwbehang je wilt?

Ontdek dan eerst de prijzen van renovlies behang laten aanbrengen.

Factoren om te Overwegen bij het Kiezen van Dikte

Bij het kiezen van de dikte van bouwbehang voor jouw project, zijn er verschillende factoren om rekening mee te houden:

  • Toepassing: Overweeg waar het bouwbehang zal worden gebruikt en hoeveel slijtage het zal moeten weerstaan. Voor drukke ruimtes of commerciële toepassingen is dikker behang vaak een betere keuze.
  • Ondergrond: Controleer de staat van de muren waarop het bouwbehang zal worden aangebracht. Als er veel oneffenheden zijn, kan dikker behang helpen om ze te verbergen en een gladder eindresultaat te bereiken.
  • Gebruiksgemak: Bedenk hoe handig je bent met behangen en hoe gemakkelijk je de installatie wilt maken. Lichter behang is over het algemeen gemakkelijker te hanteren, terwijl zwaarder behang meer geduld en ervaring vereist.

Je kunt beter gipsplaten behangen met dikker behang. Dit werkt oneffenheden weg!

De Bouwbehang Dikte bepaald de Afwerking

Bouwbehang dikte is een belangrijke factor om te overwegen bij het kiezen van het juiste materiaal voor jouw project. Je kunt ook door ons bouwbehang laten aanbrengen.

Door rekening te houden met de toepassing, de staat van de muren en je eigen vaardigheden en voorkeuren, kun je de beste dikteoptie selecteren voor een duurzame en esthetisch aantrekkelijke afwerking van je muren.

Vragen of snel contact? Bel ons: 030-2072024

Telefoon

Offerte

E-mail

Scroll naar boven