Een rol bouwbehang wordt afgebeeld, klaar om aangebracht te worden op een muur, waarbij de gladheid en veelzijdigheid van het materiaal worden geïllustreerd.

Wat is Bouwbehang: Een Complete Gids

Wat is bouwbehang en wanneer gebruik je het? Bouwbehang is een veelgebruikt materiaal voor het afwerken van muren in zowel residentiële als commerciële gebouwen.

Het wordt vaak gebruikt vanwege zijn duurzaamheid, veelzijdigheid en esthetische aantrekkingskracht.

Maar wat is bouwbehang precies en waarom is het zo populair? In deze uitgebreide gids ontdek je alles wat je moet weten over bouwbehang.

Wil je gebruik maken van onze bouwbehang aanbieding? Op dit moment kunnen wij het behangen en sauzen vanaf €12,99 per vierkante meter!

Vragen of snel contact? Bel ons: 030-2072024

Wat is Bouw Behang?

Bouwbehang, ook wel renovlies behang genoemd, is een speciaal soort behang dat is ontworpen om op muren te worden aangebracht als afwerking.

Het bestaat meestal uit een mix van cellulosevezels, textielvezels en andere materialen die samen een sterk en duurzaam materiaal vormen.

Het oppervlak van bouwbehang is glad en vlak, waardoor het ideaal is voor het verbergen van oneffenheden in muren.

Grootste Voordelen van Bouwbehang

  1. Duurzaamheid: Bouwbehang is zeer duurzaam en bestand tegen scheuren, krassen en slijtage, waardoor het een uitstekende keuze is voor drukke ruimtes.
  2. Verbergt Oneffenheden: Het gladde en vlakke oppervlak van bouwbehang zorgt ervoor dat het perfect is voor het verbergen van kleine scheuren, gaten en andere oneffenheden in muren.
  3. Gemakkelijk te Schilderen: Bouwbehang is overschilderbaar, wat betekent dat je de kleur en uitstraling van je muren gemakkelijk kunt veranderen door er verf overheen aan te brengen.
  4. Veelzijdigheid: Bouwbehang is verkrijgbaar in verschillende patronen, texturen en diktes, waardoor je eindeloos veel ontwerpmogelijkheden hebt. De bekendste soort behang is toch wel renovlies.

Hoe wordt Bouwbehang aangebracht?

Het aanbrengen van bouwbehang vereist enige voorbereiding en vaardigheid, maar met de juiste techniek kan het een relatief eenvoudig proces zijn.

Hier zijn de basisstappen voor het aanbrengen van bouwbehang:

  1. Voorbereiding van de Muren: Zorg ervoor dat de muren schoon, droog en glad zijn voordat je begint met het aanbrengen van bouwbehang. Verwijder eventuele oude behangresten en vul gaten en scheuren op met plamuur.
  2. Aanbrengen van Lijm: Breng lijm aan op de achterkant van het bouwbehang met een geschikte lijmroller of kwast.
  3. Plaatsing van het Behang: Plaats het bouwbehang voorzichtig op de muur en gebruik een behangborstel of een zachte doek om luchtbellen te verwijderen en het behang stevig aan te drukken. Met dit stappenplan kun je zelf het renovlies behang aanbrengen.
  4. Afwerking: Snijd het overtollige behang langs de randen af met een scherp stanleymes en laat het behang volledig drogen voordat je eventueel verder gaat met schilderen of decoreren.

Lees ook deze informatie: Bouwbehang 150 gram

Ontdek wat Bouwbehang is en Hoe je het Gebruikt

Bouwbehang is een veelzijdig en praktisch materiaal dat kan worden gebruikt om muren op een duurzame, esthetische en kosten effectieve manier af te werken.

Of je nu op zoek bent naar een oplossing om oneffenheden in muren te verbergen, of gewoon wilt genieten van de vele ontwerpmogelijkheden die bouwbehang biedt, het is een uitstekende keuze voor elke ruimte in huis of op kantoor.

Met de juiste voorbereiding en techniek kun je genieten van de voordelen van bouwbehang en een prachtige afwerking van je muren realiseren.

Vragen of snel contact? Bel ons: 030-2072024

Scroll naar boven