Renovlies

Omdat ons team al meer dan 20 jaar met renovlies werkt leek het ons een goed idee om er een blog over te schrijven.

Wij krijgen namelijk dagelijks vragen over dit veel gebruikte type behang. Dit komt voornamelijk omdat het erg populair is voor nieuwbouw.

Zo is het geschikt om wanden een gladde look te geven en tevens te beschermen tegen krimpscheuren. Straks hierover meer!

Mocht je interesse hebben in het laten behangen van een nieuwbouwwoning, dan kun je vrijblijvend bij ons een offerte aanvragen.

Wil je liever eerst even bellen? Bel 030-2072024

Waarom is renovlies voor nieuwbouw de beste keuze?

Het afgelopen jaar heeft Bouwbehang.com bijna 700 woningen behangen met renovlies. Dit heeft een aantal redenen:

Oneffenheden

In de praktijk komen wij regelmatig muren tegen die lichte oneffenheden hebben. Voor het beste resultaat dien je deze eerst te behandelen.

Dit kun je doen door een dunne filmlaag aan te brengen of door goed te schuren. De ondergrond voor renovlies moet namelijk egaal zijn.

Met behang kun je wel kleine oneffenheden wegwerken maar geen grote. Mocht je niet zeker weten of jouw muren geschikt zijn voor renovlies, dan komen wij graag even bij je kijken.

Glad resultaat

De voornaamste reden om voor renovlies te kiezen is het gladde eindresultaat. Door behang naadloos aan te brengen krijg je een stuclook.

Om wanden zo strak te krijgen als stucwerk heb je wel ervaring nodig. Het duurt vaak jaren voordat iemand een echte renovlies behanger is.

Overschilderbaar

Een groot voordeel van renovlies is dat het overschilderbaar is. Dit is een pluspunt omdat een gemiddeld huishouden 1 keer per 5 jaar zijn woning schildert.

Renovlies is met dat betreft een zeer geschikte oplossing omdat je er zo vaak overheen kunt schilderen als je zelf wilt.

Goedkoper dan stucwerk

Het stucen van een woning is bijna 2 keer zo duur als het behangen van een woning. Daarbij zitten er nog wat kosten bij stucwerk op de lange termijn.

Omdat stucwerk vaak scheurtjes vertoont, moet het regelmatig worden bijgewerkt. Het herstellen van stucwerk is prijzig. Deze kosten voorkom je door te kiezen voor renovlies.

Wat zijn de alternatieve voor renovlies?

Al zien wij renovlies als de beste keuze voor nieuwbouw, zijn er uiteraard een aantal alternatieve die we graag met je doornemen:

Stucwerk

In principe kun je een nieuwbouwwoning stucen. Het is alleen wel zo dat je een aantal extra voorbereidingen moet treffen.

Zo kun je scheurtjes in stucwerk voorkomen met stucgaas. Hierdoor zullen krimpscheuren enigszins voorkomen worden.

Over het algemeen krijg je de mooiste afwerking om te kiezen voor stucwerk met renovlies behang. Zo krijg je een gladde en sterke wand.

Glasvezelbehang

Vroeger werden nieuwbouwwoningen altijd behangen met glasvezelbehang. Het is namelijk sterk en kan prima tegen een stootje.

Het enige nadeel van glasvezel is dat het niet een stuclook geeft. In het behang zit namelijk een motiefje wat veel mensen niet mooi vinden.

Onze behangers werken er nog dagelijks mee bij renovatieprojecten. Het is namelijk erg geschikt voor groffere muren.

Kun je gipsplaten afwerken met renovlies zonder te stucen?

Renovlies is gemaakt om gipsplaten mee af te werken zonder te stucen. Het is echter wel belangrijk om aandacht te besteden aan de naden.

Je ziet namelijk bij gipswanden dat er scheuren kunnen komen in de aansluiting van de platen. Uiteraard hebben wij hier iets voor!

Door de gipswanden voor te behandelen zul je scheurvrij zijn! Het kost misschien wat meer geld maar je zult daar jarenlang plezier van hebben.

Welke renovlies diktes zijn er?

Ondanks dat wij zelf altijd werken met renovlies van 150 gram, leggen wij je graag de opties uit:

130 gram

Je kunt kiezen voor 130 gram wanneer de muur echt compleet vlak is. Het is namelijk flinterdun behang waar je alles door heen ziet.

Daarbij behangt het niet prettig en raden wij het af voor beginnen. Dit is niet het type behang voor een doe-het-zelf-er.

150 gram

Met 150 gram renovlies krijg je de mooiste afwerking van wanden en plafonds. Het is sterk maar ook wendbaar voor hoeken.

Voor een rechte muur kun je ook gaan voor dikker behang. Echter, wanneer je een complete woning gaat behangen dan is deze dikte een aanrader.

160 gram

Deze behangdikte is echt een tussenmaat die bijna voor alle soorten muren geschikt is. Je kunt er naden mooi mee weg werken en het biedt meer dan genoeg bescherming tegen haarscheurtjes.

200 gram

Wij zien online dat renovlies cursussen vaak gegeven woorden met 200 grams behang. De voornaamste reden hiervoor is omdat het oneffenheden prima wegwerkt.

De reden waarom wij het in de praktijk niet graag gebruiken is het resultaat. Met 150 gram krijg je echt een stuclook, die met 200 gram niet echt haalbaar is.

Waarom moeten muren eerst behangklaar worden gemaakt?

Voor een goede hechting tussen de muur en het behang, wil je dat muren behangklaar worden opgeleverd. Dit heeft een aantal redenen:

Luchtbellen

Op een muur wil je luchtbellen ten alle tijden voorkomen. Het oogt echt verschrikkelijk wanneer je bubbeltjes zien in het behang.

Mocht je dit gebeuren dan kun je dit wel repareren. Ga naar onze blog over renovliesbehang om te kijken hoe dit precies moet.

Pitten

Je ziet heel vaak bij woningen kleine gaatjes of bultjes. Dit is voor de afwerking echt funest. Deze kun je beter eerst even opvullen.

Persoonlijk zijn wij ook een groot voorstanden om wanden eerst voor te bewerken met een primer. Dan weet je zeker dat het goed komt.

Uitsteeksels

In betonmuren steken er nog wel een stukjes uit. Zoals je kunt begrijpen, ga je dit dwars door het renovlies heen zien. Dit moet eerst opgelost worden!

Je kunt bijvoorbeeld dit voorzichtig weghakken en weer vullen. Een ander alternatief voor “slechte” muren is een dunne stuclaag.

Spachtelputz

Zelfs met het beste renovlies kun je niet over spachtelputz heen behangen. De korreltjes zullen dwars door het behang heen komen.

Omdat het verwijderen van spachtelputz ook geen optie is, moet je toch echt denken aan een dunnen stuclaag voor de juiste hechting met het behang.

Kan ik zelf renovlies aanbrengen?

In principe kan iedereen zelf een muur behangen met renovlies. Toch zijn er een paar dingen belangrijk om vooraf te weten:

Ervaring

Met dat betreft is de techniek om renovlies aan te brengen geen gemakkelijke. Het duurt vaak jaren voordat iemand een professional is.

Heb je ooit wel eens een muur behangen? Mocht dit niet het geval zijn dan kun je beter eerst leren behangen.

Materialen

Goed materiaal maakt elke klus makkelijker. Door te werken met de juiste materialen en gereedschappen, maak je meer kans.

Behangservice Nederland koopt zelf zijn behangmateralen bij www.renovliesbehang.com. Daar verkopen ze alles wat je nodig hebt.

Wat kost het laten behangen van renovlies?

Je bepaald bij ons zelf welke werkzaamheden je wilt uitbesteden. Vanwege deze reden maken wij onderscheid in de volgende diensten:

Schuurwerk

Voor het schuren van wanden vragen wij € 4 per vierkante meter.

Aanbrengen

Voor het aanbrengen van renovlies rekenen wij € 9,99 per vierkante meter.

Verven

Voor het schilderen van renovlies hanteren wij een prijs van € 6 per m2.

Kitten

Je kunt door ons een woning laten kitten vanaf € 2 per strekkende meter.

Totaal pakket (meest gekozen)

Voor het laten behangen, schilderen en kitten van renovlies vragen wij € 13,50 per m2.

Kies voor een renovlies behanger met ervaring

In Nederland zijn er veel behangers die zich zelf ook verhuren als renovlies behanger. Toch is er een groot verschil tussen het geleverde eindresulaat.

In de bouw zien wij dat er maar weinig goede renovlies behangers zijn. Daarom adviseren wij je om te gaan voor ervaring en niet alleen voor de goedkoopste prijs.

Gratis renovlies offerte

Wil je een exacte prijs voor het laten aanbrengen van renovlies bij jouw woning? Vraag dan zonder verplichtingen een offerte aan.

Telefoon

Offerte

E-mail

Scroll naar boven